Roadshow 2010Seljord -09

Styling.

MC -
Motorsykkelside

I en alder av 54 år skulle jeg la meg overtale av kollega Jan Falkenbo til endelig å kjøpe stor motorsykkel. Tanken har vært til stede flere ganger opp igjennom voksent liv og flere sykler prøvekjørt. Av forskjllige grunner ble det ikke noe handel før sommeren 2008.
1.7.08. ble den føsrste store motosykkelen innkjøpt

CBR 600F HONDA CBR 600F
Dette er en gateracer, og kjørestilen er foroverbøyd. Dessuten er CBR'n ikke noen stor sykkel rent fysisk, og flere mente det så mer ut som et overgrep enn en avslappende motorsykkeltur når jeg med mine 196 cm satte meg på den.

Jeg hadde ingen vanskelighet med å skjønne sammenlikningen. Det  ble noen timer foran PC'n og FINN.no for å se etter noe større. Lysten til å kjøre igjen var tent. 


Det skulle gå ca 2 måneder før jeg fant en som helt klart både  passer min kroppstørrelse og også min kjørestil. Valget fallt på en HONDA Varadero. Dette er en større sykkel på 1.000 ccm og rått med krefter. Sykkelen passer utmerket til turkjøring, og jeg bruker den også en del i jobben. Varadero v/tunevannet


HONDA CB1100F. 1983 mod. Kjøpt i Oslo i april 2011.HONDA CB750F. 1975 mod. Kjøpt i Brumunddal i mai 2011.NSR 125 Dette med MC hadde også en liten annen side, nemlig at Morten skulle begynne å trene med tanke på å ta "sykkel-lappen". Han trengte da en ledsager, hvilket vi på det tidspunkktet var greit å ordne med meg på egen sykkel. (skulle vise seg å være noe feil-tydet, men det gikk greit).

For å trene, måtte også han ha en 2-hjuling. Det ble en brukt HONDA NSR 125ccm 2006. denne ble kjøpt på Kongsberg på høsten 2008. Sykkelen ble hentet med bil og henger en regntung høstdag og kjøringen kunne starte.


Det ble mange turer i løpet av høsten med for det meste fint vær, og uten politikontroll.  


NSR 125 Lørdag 24.4.2010 var det HONDA Road Shov hos Høiden MC-Senter i Moss. Der var CBR'en med på utstilling sammen med mange HONDAer fra 1961 og oppover til -88. CBRen var yngst og skilte seg litt ut i forhold til de typiske klassikerene.


Kellox stilte med en del sykler for prøvekjøring, og Jan var nok den som prøvde flest. Her på en CBF 1000. Kjemegod sykkel å kjøre (jeg prøvde den jeg også).

Og så var det utrolig morsomt å treffe tidligere eier av CBRen, ei dame fra Dilling, hun kunne fortelle litt mer om historia for sykkelen. Mer om det på CBR'en sin egen side.
HONDA CBF


Siste:

Motorsykkelsidene oppdateres til ny design.
(15.5.10)

En del nytt om MC er lagt inn, og det kommer mer.
(14.2.10)