Kjøretøy

Tempo Sprint 100

 

 image009.gifhttp://www.kjell-berg.no/ViewImage.aspx?ItemID=101&width=150&crop=centerhttp://www.kjell-berg.no/ViewImage.aspx?ItemID=2165&width=150&crop=center

 

http://www.norsk-tempomuseum.com/utstilling/tn/Tempo%20Sprint%20820,%20-69,%20vs,%201003-tn.jpg

 

 

 

Motor:

·         1-syllindret

·         2-taktsmotor

·         100 ccm.

·         Ca 6 hk.

·         Sachs-motor

·         4 gir

 

Robust og lettkjørt komakt motorsykkel. Ikke av de raskeste, men en veldig god sykkel.

 

Jeg hadde gjort avtale med en kamerat, noe eldre enn meg selv om at jeg skulle overta denne sykkelen når jeg ble 16 år og fikk førerkort. Det er nok de lengste 2-3 månedene i livet. Jeg husker at jeg til stadighet måtte hjem til ham og låne den en tur. Han var nok verdens snilleste gutt, for det var aldri nei om å få kjøre.

 

Jeg hadde Sprinten i 1,5 år og hadde mye glede av den. Dessverre skulle forholdet ende veldig brått i et veikryss på Brandbu i august 1971. Jeg ble regelrett kjørt ned av en møtende bil som uten forvarsel svingte over veien og krysset min kjørebane. Det ble front mot front kollisjon. Jeg ble kastet over bilen og havnet i grøfta bak den, mistet bevisstheten, og fikk en del kutt og skrubbskader. En brukket arm ble det også. Turen gikk med sykebil til Gjøvik sykehus hvor keg ble liggende i 1 uke.

 

Da jeg ble skrevet ut, ble jeg hentet av far og mor, og vi reiste til Brandbu for å¨se hvordan det stod tilmed sykkelen, den stod på et motorsykkelverksted der. Det var ikke noe å reparere på, den var helt fillete og alt var slått skjevt. Sykkelen ble vraket og forsikringsoppgjøret gikk til bil i stedet. Det var jo tross alt ikke mer enn noen måneder til jeg fylte 18.

 

 

 

www.lyar.net © 2009 • Hans-Henrik Jæger •