Tilbake til kjøretøy

  Opel Rekord 1959 mod»

   

   

   

   

   

  Motor: 4-sylindret rekkemotor på 1.700 ccm og ca 55 hk.

   

  3 gir og girspak på rattstammen var mye brukt, sånn var det her og.

   

  Dete er 0. generasjon Rekord og ble kalt P1, den ble produsert i tidsrommet 1953 - 1960

   

  Dessverre var nok ungdomstiden mer preget av det å kjøre bil enn å dokumentere så jeg har ikke bilde av min egentlige bil. Dette bildet viser allikevel stort sett den jeg hadde. Grønnfargen var noe mørkere, og jeg hadde kun 1 farge på hele bilen.

   

  Dette var den første bilen jeg har hatt, og den fikk jeg som 18-åring. Jeg hadde den fra våren -72 til våren -73.

   

  Her gjaldt det å ta på klær, for isolasjon var det lite av i karoseriet, og varmeapparatet klarte ikke å holde varmen i bilen. Når en bor i Aremark så vet man at det kan bikke under -30 midtvinters, og det er vanlig med mellom -20 og -25. Det ble mange timer i kjølig kjøretøy den vinteren.

   

  Bilens sjebenen etter at jeg solgte den vet jeg en del om.

  Jeg solgte den som følge av et veddemål..!!! Til innehaveren av bensistasjonen i Aremark. Han hadde hørt at jeg var på jakt etter en annen bil og tilbød kjekt kr 500,00 i kronestykker. Ganske sikker på at han ikke hadde det, godtok jeg budet. Han hadde 505 kronestykker. Bilen var solgt.

   

  Han pussa den opp litt, og lakkerte den pastell-gul. Familien hans hadde den i flere år og brukte den som "konebil". Han var stadig frampå og minnet om hvor godt kjøp han hadde gjort.

   

  www.lyar.net © 2009 • Hans-Henrik Jæger •